Welkom in Oosterend op Terschelling

Puur Terschelling is het ‘Leukste uitje van Friesland 2018’

Terschelling, 11 januari 2018

Puur Terschelling in Terschelling-Oosterend mag zich net als vorig jaar het ‘Leukste uitje van Friesland’ noemen. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Friesland 2018’. Vertegenwoordigers van Puur Terschelling  ontvingen de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Het attractiepark Duinen Zathe in Appelscha kreeg de zilveren award en Kinderboerderij De Naturij in Drachten de bronzen award.

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. Nieuw dit jaar is de categorie ‘Leukste uitje over de grens’. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht.

Puur Terschelling in Terschelling-Oosterend scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2018.

De winnaars van 2018:

Gouden award                 Puur Terschelling in Terschelling-Oosterend

Zilveren award                 Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha

Bronzen award                Kinderboerderij De Naturij in Drachten

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ is onderdeel van het Land van ANWB. Op www.landvananwb.nl zijn duizenden verrassende dagjes uit te vinden. Dankzij de inbreng van bezoekers is en blijft het Land van ANWB dé plek waar iedereen in Nederland het perfecte dagje of avondje uit of weekendje weg vindt.

puur anwb

 

Over ons

Oosterend is een mooi en authentiek stukje Terschelling dat gezien en beleefd mag worden door eilanders en binnen- en buitenlandse gasten. De Stichting Natuurlijk Oosterend Terschelling (NO) zet zich ervoor in dat het unieke karakter en de schoonheid van ons dorp op de kaart wordt gezet zonder onze authenticiteit aan te tasten. Binnen Natuurlijk Oosterend is de bevordering van de leefbaarheid in Oosterend een belangrijk doel. Hiermee willen wij duurzaamheid, kleinschaligheid en de natuur als onze sterke punten benadrukken en uitdragen.

Onze partners

Waddengoud
Dark Sky Park
Staatsbosbeheer
Polderpracht
Gemeente Terschelling
Provincie Fryslân