Welkom in Oosterend op Terschelling

oktober

foto: De Terschellinger

Genodigden, ondernemers en inwoners van Waddengouddorp Oosterend kwamen afgelopen zondag bij elkaar op het erf van schapenkaasboerderij De Zeekraal om te vieren dat stichting Natuurlijk Oosterend 10 jaar bestaat.

De stichting zet zich er voor in om het unieke karakter en de schoonheid van het dorp Oosterend te promoten met behoud van de authenticiteit. Binnen Natuurlijk Oosterend is de bevordering van de leefbaarheid een belangrijk doel waarmee duurzaamheid, kleinschaligheid en de natuur als sterke punten benadrukt en uitgedragen worden.

Binnen dit kader ontving de stichting een subsidie van het Iepen Mienskipfûns van de provincie Fryslân waarmee diverse projecten zijn gerealiseerd.

Voorzitter Meint Boonstra: "Wij als bestuur denken dat dit project zeker heeft bijgedragen om de mienskip in ons dorp te versterken. We vieren vandaag ook de oplevering van de projecten zoals de duurzame strandstoel, hondenafvalbakken, waterpunten, bushokjes, verrekijkers, bankjes en picknicktafels, infoborden, vlaggenmasten en in december verwachten we de authentieke lantaarns en bolders."

Meint bedankte eenieder en sloot af om 'een van de parels van het project', het wandelboekje met 9 wandelroutes in en rondom Oosterend, te overhandigen aan Waddengoud-voorzitter Lutz Jacobi en burgemeester Bert Wassink.

Dit wandelboekje geeft veel informatie over het dorp Oosterend en de omgeving, met mooie verhalen, anekdotes en weetjes. De 9 wandelroutes, samengesteld door inwoners van Oosterend, helpen de lezer op weg. Dé meest complete wandelgids van Oosterend, geschreven door Marloes Fopma - Eilandmeisje - en vorm gegeven door Bas Steller - Basalt vormgeving. Het wandelboekje is binnenkort verkrijgbaar bij de diverse ondernemers in Oosterend.

Burgemeester Bert Wassink: Oosterend is een bijzonder dorp met circa 136 inwoners waarvan maar liefst 30 ondernemers zijn. Een ondernemend dorp! Er is steeds meer aandacht voor lokale producten en dat past mooi bij Waddengoud."

Waddengoud onderzoekt de komende tijd hoe ze met dit merk nog meer verbinding kunnen leggen.

"Ik vind Oosterend één van de mooiste dorpen en ik kom zeker terug om te wandelen", sloot Lutz Jacobi de toespraken af.

Over ons

Oosterend is een mooi en authentiek stukje Terschelling dat gezien en beleefd mag worden door eilanders en binnen- en buitenlandse gasten. De Stichting Natuurlijk Oosterend Terschelling (NO) zet zich ervoor in dat het unieke karakter en de schoonheid van ons dorp op de kaart wordt gezet zonder onze authenticiteit aan te tasten. Binnen Natuurlijk Oosterend is de bevordering van de leefbaarheid in Oosterend een belangrijk doel. Hiermee willen wij duurzaamheid, kleinschaligheid en de natuur als onze sterke punten benadrukken en uitdragen.

Onze partners

Waddengoud
Dark Sky Park
Staatsbosbeheer
Polderpracht
Gemeente Terschelling
Provincie Fryslân